Wolf girl and Black prince

július 22, 2016
Most egy olyan animét szeretnék nektek bemutatni, ami számomra egy nagyszerű kellemes csalódás volt. Angol címe: Wolf girl and Black prince. 2014-es 12 részből álló shoujo anime, ami korántsem olyan ártatlan, mint amilyennek elsőre látszik. De még az igazi véleményezés előtt jöjjön egy kis darabka ismertető:

A középpontban egy középiskolás lány áll, névszerint Erika. Miután legjobb barátnőjével nem egy osztályba kerültek, Erikának leghőbb vágya, hogy az új helyen beilleszkedjen és barátokra tegyen szert. Ez pedig úgy ahogy megvalósulni is látszik, ám csak egy hazugság kíséretével. Mivel két újdonsült barátnője folyton csak a pasijaikról ábrándoznak, ezért Erika, hogy neki is legyen miről dicsekednie, kitalál egyet magának. Ebben segítségére van egyetlen igaz barátja is a párhuzamos osztályból. Azonban a lányok rövid időn belül gyanakodni kezdenek és kételkednek az álomherceg valós létezésében. Emiatt Erikának gyorsan kikell találnia valamit, hogy új barátai, nehogy kiközösítsék nyilvánvaló hazugsága miatt. Hogy a látszatot fen tudja tartani, az utcán random lefényképez egy helyes fiút, akit majd a barátjának állít be. Azonban egyhamar kiderül, hogy az a fiú Kyouya, ugyanabba az iskolába jár, ahova ő is, csak éppen egy másik osztályba. Ekkor Erika igencsak szorult helyzetbe kerül, viszont semmiképp nem akar kitaszítottá válni, ezért inkább elmagyarázza Kyouya-nak a helyzetet, aki először über jófej és kedves szívre vallva, felajánlja Erikának, hogy eljátssza a barátját. Persze ekkor Erika teljesen feldobódik és megörül a fiú kedvességének, azonban hamar rájön, hogy nagyon korán örült. Mivelhogy Kyouya ilyen nagy szívességet nem vállal rendes fizetség nélkül. Tehát cserébe az álbarátságért Kyouya arra kéri Erikát, hogy legyen a kutyája, akinek bármikor a rendelkezésére kell állnia. Erika teljesen ledöbben, de a kiközösítés számára ígyis nagyobb tragédiának látszik, így belemegy a bizarr játékba. Innen veszik kezdetét a kamu kapcsolatuk nem mindennapi históriája. 

Kép tőle: α૨iαท૯ ทαઽ૮iʍ૯ทƬѳ●•ツNagyon sokat gondolkodtam azon, hogy vajon milyen animét kéne megnéznem, végül pedig emellett döntöttem és így utólag elismerem, hogy igencsak jó választás volt. Eleinte úgy gondoltam, persze mit sem tudva a valódi történetről (mivel én sosem olvasom el az ismertetőket, mert hát azt meg minek), hogy egy ártalmatlan, helyes kis love story áll előttem, ami valamelyest igaz is volt meg nem is. Igaz, abból a szempontból nézve, hogy végtére is ez egy shoujo anime ( fiatal lányoknak szóló romantikus vígjáték), és nem igaz, pedig azért mert van benne jó néhány durvább beszólás, nem kevés utalás a szado-mazo kapcsolatra, vagy nem is tudom, minek nevezzem ezt, de valahogy mégsem egy 18 karikás valamiről beszélünk. Persze akkor sem ajánlanám mondjuk 15 éven aluliak számára. Ami nekem kifejezetten tetszett benne az a humor volt, amiből bőven akadt elég és tényleg nevettem is az úgymond vicces részeknél. Kyouya pedig olyan értelemben álom pasi, amilyen értelemben Deadpool világmegmentő hős. Remélem azért érthető volt a hasonlat. A lényeg, hogy Kyouya egy eléggé sérült személyiségű fiatal, aki egyszerre eljátsza a szuper kedves herceget a gimiben és egyszerre a kegyetlen bunkót, de ahogy haladunk az animével, azzal együtt rájövünk arra, hogy igazából egyik sem az ő igazi arca, szerintem ettől is olyan szerethető figura. Erika pedig egy átlagos fellépésű, naiv, de nagyonis pozitív és ragyogó egyéniség. Úgyis mondhatjuk, hogy Kyouya tökéletesen ellentéte. Dehát mint tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást, és ez ebben az animében sem történt másképp. Szóval mindent összevetve szerintem ez egy nagyon jó sztori, rengeteg vicces poénnal, beszólással és szíveket összefacsaró romantikus jelenetekkel. Nem egy tipikus romantikus szerelem, Erikáé és Kyouyaé, azonban szerintem annál inkább szerethetők! Mellesleg nagyon gondolkozok azon, hogy  vajon belekezdjek-e  a mangába. 😁

2 megjegyzés:

  1. Ezt az animét én is megnéztem, és nekem is a humor tetszett benne a legjobban. Meg persze az is, hogy láthattuk, hogy miként derül ki a beképzelt tökéletes srácról, hogy valójában milyen is. :)

    Jó leírásaid vannak, tetszik ahogy bemutatod a megnézett animéket. Még visszanézek majd hozzád, hátha megnézel mást is.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.