Kisugárzás

augusztus 08, 2017
Már eltelt a nyaram második fele és ugyan eddig nem aggodalmaskodtam, de így, hogy már beköszöntött az augusztus, kissé úrrá lett rajtam a stressz. Persze tisztában vagyok vele, hogy az ilyesmit már csírájában el kell fojtani, hiszen semmi haszon nem származik belőle. Pláne, ha én rólam van szó, mert belőlem nem sok jót hoz ki, ha túl izgulom a dolgokat. Tudom, hogy vannak, akik a nyomás alatt teljesítenek, de én ezer százalék, hogy nem ezek közé az emberek közé tartozom. Viszont szerencsére már az elmúlt talán egy évben sokat javítottam ezen.

A mostani bejegyzésben éppen ehhez hasonló dolgokról szeretnék írni. Ergo szokások, ötletek, amik segítségével kicsit talán pozitívabb kisugárzást kölcsönözhetünk magunknak. Igencsak érdekesnek találom azt a tényt, hogy egy kellemes, pozitív kisugárzás mennyit javíthat az ember közérzetén és azon, hogyan tekintenek ránk mások. De vajon mi lehet az a varázsszer, amitől csakúgy ragyognánk, mint egy csillag. Igazából a pontos választ magam sem tudom, de azt viszont igen, hogy mi az ami  mindezt picikét elősegítheti.


1# Elsősorban nem árt, ha önmagunkat adjuk és természetesen viselkedünk. Persze tudom, hogy ezt nem minden esetben könnyű adni. Először rá kell jönnünk arra az egyszerű tényre, hogy teljes értékűek vagyunk, akárcsak bárki más a környezetünkben és nem számít ki mit gondol, jogunk van jól érezni magunkat a saját bőrünkben, hiszen ezen nincs semmi szégyellni való. Senki sem több vagy kevesebb a másiknál, csupán mások vagyunk és ez így van rendjén.

2 #Másodjára pedig engedjük el a haragot, irigységet, és azokat az embereket, akik nem érdemlik meg, hogy több energiát pazaroljunk rájuk. A harag csak kiszívja az ember energiakészleteit. Semmi jó nem származik belőle. Nem szabad foglalkozni azzal, hogy mi mindent gondolhatnak rólunk mások, ahogy a rosszmájú pletykákra is nemet kell mondani.

3# Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz. Ez valamilyen szinten az első két pont egyvelege is lehetne. Mindenki egyedi, a saját céljainkra kell összpontosítani, arra, hogy minél jobb emberek legyünk. Túl sokat foglalkozunk azzal, hogy kinek mije van, ami nekünk nincs. Ehhez igencsak nagymértékben hozzájárul a szociális média negatív hatása is. Ami több mint torzképet mutat nekünk a valóságról. Csillogó életeket látunk, tökéletes kapcsolatokat, fényűző kirándulásokat és méregdrága márkás ruhákba öltözött tökéletes alakú lányokat. Nem csodálom, hogy ez többször mint néha, letöri az önbizalmunkat. Persze mindig is lesznek nálunk szebbek, okosabbak, sikeresebbek, de attól még nem kell, hogy mindez befolyásoljon minket.

4# Kedvesnek lenni nem kerül semmibe sem. Nos, tisztában vagyok vele, hogy ez nem minden emberrel szemben könnyű feladat. Olyasmi egyszerűen nem létezik, hogy valakinek mindenki szimpatikus legyen. Az is előfordulhat, hogy egyenesen utálunk egy bizonyos személyt vagy kettőt. De ezzel saját magunknak kell megbirkóznunk és legyűrnünk a negatív érzést. Az érett viselkedéshez az is hozzá tartozik, hogy egy ilyen ember közelében is képesek legyünk megfelelően viselkedni és nem gerjeszteni fölösleges vitákat. Gyakran okosabb dolog, ha magunknak megtartjuk a kevésbé impozáns vagy pedig nagyban sértő véleményünket és felhagyunk a gyűlölködéssel. Természetesen, ha úgy érezzük helyesnek, elmondhatjuk ami a szívünket nyomja, de mindennek meg van a maga helyesebb módja. Legtöbb esetben mindent be lehet csomagolni úgy, hogy az legyen sértő a másik emberre nézve.

5# Semmit sem szabad túl komolyan venni. Nyilván ezzel nem arra célzok, hogy mindent félvállról vegyünk, de azért őrületbe sem kell kergetnünk saját magunkat. Legfontosabb az egészég.

Nos, ezek voltak az én kis szerényke tanácsaim. Persze eszem ágában sincs itt osztani az észt, - mintha én annyira marhára okos lennék és annyira tudnám - természetesen ez nincs így. A leírt pontok főként emlékeztetők nekem is, hogy lehetőleg mindig többet és jobbat hozhassak ki magamból. Úgy gondoltam, hogy talán ezzel másokat is inspirálhatok vagy adhatok pár jó tanácsot, amit mások is hasznosnak találhatnak.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.